فرآوری چوب
فرآوری چوب:
چوب به عنوان ماده اولیه برای مصارف گوناگونی مورد استفاده قرار میگیرد؛ از جمله ساختمان سازی و ساخت سازههای چوبی مختلف از قبیل پالت چوبی، مبلمان، کمد، میز، باکس چوبی صادراتی، و …
در این میان فرآوری چوب بسیار حائز اهمیت است. تا چوب به ماده مناسب برای مصارف ذکر شده تبدیل شود.
با توجه به آناتومی چوب و رفتارهای مختلفی که چوب هنگام رشد از خود نشان میدهد؛ فرآوری چوب به به دلایل زیر اهمیت پیدا می کند:
1. کاهش ضایعات چوبی
2. افزایش ضمانت کیفی مصنوعات چوبی تولیدی
3. ﺣﻔﻆ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺗﺎﻣﯿﻦ ﮐﻨﻨﺪﻩ ﭼﻮبها ﻭ ﻧﻬﺎﯾﺘﺎ ﺻﯿﺎﻧﺖ ﺍﺯ جنگلها
در فرآوری چوب، تنه درختان در حوضچههای آب یا رودخانههای جاری قرار داده میشوند. در این مرحله مواد زائد و مزاحم موجود در جدار دیوراه سلولی چوبها خارج می شود.
مدت زمان غوطه ور شدن در آب به گونه چوب و ضخامت آن بستگی دارد. مدت زمان معمول بین 10 تا 15 دقیقه است. اما برای چوبهایی مثل بلوط این دوره بیشتر بوده و اگر آب به صورت جاری نیست لازم است هر 5 روز آب تعویض گردد.
بعد از خارج کردن از آب، باید چوبها روی واگنهای مخصوص چیده شوند و به داخل کوره چوب خشک کنی هدایت شوند.
هر کوره چوب خشک کنی توان و ظرفیت عملیاتی لازم برای خشک کردن انواع گونههای چوب را ندارد. در نتیجه باید ابتدا به گزینه های زیر توجه نماییم:
- سیستم تابلو کنترل فرمان
- ساختمان کوره
- نوع الکتروموتورهای مصرفی
- تعداد و نوع سنسورهای کوره
مهم ترین اقدام برای استفاده بهینه از چوب درختان جنگلی، فراوری چوب است. در واقع امروزه از چوب به وفور در صنایع ساختمان سازی، صنایع دکوراسیون داخلی، صنایع تجهیزات نظامی، ساخت لوازم دکوری، صنعت تبلیغات و … استفاده می شود. اگر فراوری چوب انجام نشود و برای ساخت وسایل چوبی از هر نوع چوب طبیعی استفاده شود؛ بی شک جنگل ها در آینده ای نزدیک نابود می شود. و سرمايه ملی هدر می رود. علاوه بر این به دلیل استفاده از چوب های طبیعی ضعیف و نامقاوم، مصرف كنندگان كالای چوبی ناراضی و بی اعتماد خواهند شد.